Afegint valor als projectes de recerca

Biocat va continuar el 2019 organitzant noves edicions del programa The Investment Readiness Series (TIRS), basat en trobades entre científics i inversors.

Els objectius del TIRS són afegir valor als projectes de recerca a través de mentoria individual, facilitar la identificació de projectes a les venture capital, inversors corporatius i venture builders i establir una relació a llarg termini amb les oficines de transferència tecnològica (TTOs), maximitzant el seu impacte en l’ecosistema. Durant el transcurs del 2019 se’n van realitzar tres edicions.

La primera edició del 2019 de The Investment Readiness Series es va focalitzar en MedTech diagnòstica i digital health, i va tenir lloc els dies 4,5 i 7 de març al Parc TecnoCampus Mataró-Maresme de Mataró, amb el suport d’ACCIÓ i l'Obra Social "la Caixa". Hi van participar 17 projectes biotecnològics i 6 empreses i fons d’inversió (2 dels quals internacionals) i es van organitzar 32 reunions, que van permetre fer contactes i començar el procés d’assessorament i finançament de projectes.

El 22 de maig es va celebrar a Barcelona una nova edició de The Investment Readiness Series, amb visió internacional (France Edition). S’hi van presentar 32 projectes d’empreses (5 de les quals franceses) i hi van participar 54 entitats, 5 fons d’inversió catalans i 6 de francesos. Es van fer 86 reunions entre els 89 assistents. D’aquesta manera es van posar en contacte emprenedors del sector català de ciències de la vida i de la salut amb inversors del país veí. El programa va estar organitzat per Biocat conjuntament amb Business France i ACCIÓ París, amb el suport de Cuatrecasas.

El 26 de juny es va organitzar una segona edició de MedTech, aquesta vegada en un format més reduït per encabir les empreses i projectes que no havien pogut participar en la primera edició degut al gran nombre de sol·licitud rebudes. Es van celebrar 32 reunions entre 17 empreses i projectes i 6 partners inversors, 2 d’ells internacionals.

Biocat obre cada any noves convocatòries de The Investment Readiness Series, cadascuna amb un focus temàtic diferent i amb projectes i inversors locals i internacionals.

Sistematitzar les trobades entre projectes i inversors

Trobada entre científics i inversors al The Investment Readiness Series, edició MedTech.

The Investment Readiness Series llança diverses convocatòries anuals dirigides a projectes i/o startups, cadascuna de les quals se centra en un tema específic (teràpies, MedTech, digital health). Les diverses edicions s’obren a tota la comunitat científica de la BioRegió.

Biocat recull els projectes o les startups que tenen interès en participar i envia les propostes que tenen un major potencial d’inversió a un panell d’inversors especialitzats. Els inversors seleccionen aquells projectes i startups que faran una presentació el dia de l’esdeveniment. Biocat assessora individualment els projectes abans de la reunió amb els inversors. Els participantstambé tenen l’oportunitat de mantenir reunions privades amb els inversors i de fer networking el mateix dia de l’acte. L’objectiu fonamental de les trobades és augmentar el flux de projectes preparats per rebre inversió a la BioRegió de Catalunya.