Sino-Europe Innovation Week of Health Technology

La Sino-Europe Innovation Week of Health Technology (SIWHT 2019) va ser un esdeveniment internacional que es va celebrar l’octubre del 2019, amb l’objectiu d’establir plataformes de comunicació entre empresaris europeus i inversors xinesos en ciències de la vida. L’acte, organitzat per la plataforma de partenariat iCCAMT (International Co-Innovation Center for Advanced Medical Technology) i el fons d’inversió Beijing YG Venture Capital M&C, va comptar amb la co-organització de Biocat, Technopark Zurich, Medical Valley GmbH, Steinbeis, BioTalk GmbH, SinoScandinavian Innovation & Entrepreneurship Centre, Business Sweden i Swissnex Chin.

El paper de Biocat va ser coordinar una missió de la BioRegió de Catalunya en la qual van participar les empreses Aromics, Avida Biotech i GoodGut, a més de la companyia Smart Bcn Technologies, d’origen català i amb seu a Malàisia. La missió va incloure un roadshow per dues de les ciutats tecnològiques més importants de la Xina, Shanghai i Nanjing, on les empreses van presentar els seus projectes a inversors asiàtics. També van visitar algunes de les incubadores més importants i van participar a l’International Innovation Day, on GoodGut i Aromics van rebre un premi a les iniciatives més innovadores de la trobada. Per altra banda, Biocat va ser present al debat "Les oportunitats dels clústers europeus a la Xina, el mercat de més ràpid creixement", on es van discutir les estratègies de les empreses europees per entrar en el mercat xinès.

Altres col·laboracions internacionals

Biocat, com a partner del projecte Onconet, va realitzar al 2019 quatre workshops i va assistir al Comitè Tècnic d’aquest projecte del programa transnacional Interreg Sudoe. Interreg Sudoe pretén establir una xarxa d’excel·lència permanent en oncologia a través de la mobilització d’actors sanitaris de l’espai sud-oest d’Europa al voltant de la prevenció, la diagnosi, l’assistència i la investigació translacional.

A més, Biocat va assistir als Partnering Meetings del projecte Laser Go Global, que vol facilitar l'aterratge per a la cooperació tecnològica en mercats clau a companyies de ciències de la llum (fotònica) i life sciences. També va participar en la “Missió Israel” d’aquest projecte.

Un altre dels projectes va ser Boost4Health, en el marc del qual Biocat va assistir a quatre Partner meetings. El projecte té com a missió reforçar i promoure la competitivitat internacional de les PIMEs que treballen en l’ecosistema de salut europeu, facilitant l'augment de la TRL dels projectes de pharma, biotech i medtech.

Biocat també va participar en diverses reunions i esdeveniments relacionats amb el projecte Peer2Scale. Al juny va assistir a la Round table of best practices de la fira MedFit de Lille (França), a l’octubre va organitzar el Biodesign Workshop a Barcelona i al novembre va participar com a dinamitzador en el workshop organitzat per BioM en el marc dels Innovation Days d'EIT Health a Munic.

Per últim, Biocat va assistir al Annual meeting del projecte ORION Open Science, que es va celebrar al Central European Institute of Technology (CEITEC) de Brno (República Txeca) el maig del 2019.

 

 

 

 

 

 

                Biocat a la “Missió Xina”, a l’octubre del 2019.

 

 

 

 

 

Innovative IT for healthcare del projecte Onconet (Madrid).

 

 

 

 

 

 

“Missió Israel” del projecte Laser Go (Israel).

 

 

 

 

 

 

       “Missió Israel” del projecte Laser Go (Israel).

 

 

 

 

 

 

Final meeting del projecte Boost4Health (Stuttgart).

 

 

 

 

 

Meeting del projecte Boost4Health (Barcelona).

 

 

 

 

 

 

               Workshop del projecte Peer2Scale (Munic).

 

 

 

 

 

Annual meeting del projecte ORION (Brno).