BIO€QUITY 2019

Bio€quity 2019, el principal esdeveniment d’inversió dedicat a la indústria biofarmacèutica europea, es va celebrar per primer cop a Barcelona els dies 20 i 21 de maig de 2019, gràcies a la iniciativa del Comitè Amfitrió Regional, coordinat per BiocatYsios CapitalACCIÓ i CataloniaBio & HealthTech. La fira és el punt de trobada de referència del sector per a inversors que busquen companyies de ciències de la vida on invertir i experts en llicències biofarmacèutiques que volen avaluar noves oportunitats de negoci. Va ser organitzada per BioCentury i EBD Group, amb el suport de Caixa Capital Risc, Grifols, Alira HealthAsabys PartnersAsebio, GP PharmInvivo VenturesKPMGLocust Walk WeCubed Partners com a membres del comitè amfitrió regional. L’esdeveniment va congregar 361 companyies (59 catalanes) i 597 delegats de 26 països, que van realitzar 2025 reunions one-to-one per explorar noves oportunitats de negoci.

A banda de les sessions de partnering, la conferència va comptar amb sessions plenàries, taules rodones i workshops, a més de la representació de la BioRegió de Catalunya.

El tret d'inici de la conferència va ser el 20 de maig, amb al benvinguda per part dels organitzadors –BioCentury i EBD–  i Biocat com a representant del comitè amfitrió. Durant la mateixa jornada va tenir lloc la sessió "Scaling up Catalonia", on Jordi Naval, Director General de Biocat, va donar a conèixer als assistents les avantatges d’invertir en la BioRegió de Catalunya. A més a més, les empreses catalanes AnilingGlyCardial DiagnosticsIDP PharmaVCN Biosciences i Zeclinics, així com Allinky Biopharma a nivell estatal, van donar exemple d’alguns casos d'èxit per als inversors.

Al capvespre, el Comitè Amfitrió Regional va organitzar laNetworking Reception and Dinner al Palau de Pedralbes”. La recepció va comptar amb la participació de la Hble. Consellera Maria Àngels Chacón i el Conseller Delegat d'ACCIÓ, Sr. Joan Romero, i posteriorment va haver espai per al networking per a empreses i inversors en un ambient distès.

Durant els dos dies de conferència de Bio€quity 2019, projectes i companyies de la BioRegió hi van tenir visibilitat. Dotze projectes en fase pre-seed van presentar davant d'un panell de jutges format per inversors en dues sessions paral·leles "Pre-seed Showcase": ADmit TherapeuticsAngioTheraGnostics, Avida Biotech, BiointaxisCebiotex, Gate2BrainIDIBELLIproteos, NanoligentOna Therapeutics, Purpose Biotherapeutics, Remab Therapeutics,i Valis Pharma (UB). 

Per altra banda, companyies ja consolidades com Ability PharmaceuticalsAELIX TherapeuticsMinoryx TherapeuticsOryzon Genomics i Senolytic Therapeutics, així com Sanifit a nivell estatal, van formar part del programa de pitch d’empreses de la conferència.

Esdeveniments satèl·lit

Dos esdeveniments satèl·lit es van organitzar coincidint amb la celebració de Bio€quity Europe 2019. D’una banda, Biocat va col·laborar amb Labiotech Refresh #15 en l’organització d’una trobada sobre biotecnologia el 21 de maig al Movistar Centre. D’una altra, Alira Health, Gold Sponsor Regional de Bio€quity 2019, va organitzar el 21 de maig la sessió Boston: the hub of success in the U.S. healthcare market

"Bio€quity Europe va permetre mostrar com Barcelona i la BioRegió de Catalunya s'han convertit en un destí prioritari per a la inversió biotecnològica a Europa”, destaca Jordi Naval, Director General de Biocat.

Sessions de partnering a Bio€quity 2019.

Altres fires i convencions

El 2019 Biocat també va participar en el partnering de diverses fires internacionals per tal de donar visibilitat a les empreses i entitats de recerca del sector català de les ciències de la vida i de la salut i presentar les potencialitats de l’ecosistema a les companyies i inversors internacionals. És el cas de BIO Europe 2019, que va tenir lloc el novembre a Hamburg (Alemanya), i BIO Europe Spring 2019, que es va dur a terme el març a Viena (Àustria).

Al maig, Biocat va participar en el primer Barcelona Innovation Day, celebrat a la Harvard Kennedy School (Boston). Aquest esdeveniment, liderat pel SciTech DiploHub –l’organització que vol implementar una estratègia de diplomàcia científica i tecnològica a Barcelona–, comptava amb el suport de la Delegació del Govern de la Generalitat als Estats Units, ACCIÓ i Biocat, i va reunir representants de l'àmbit acadèmic, empresarial i institucional de Barcelona i Boston. Biocat també va participar en el Barcelona London Day, celebrat el juny a Londres, per mostrar al públic britànic les potencialitats d’inversió internacional de la BioRegió de Catalunya.

Al juny també va tenir lloc a Filadèlfia la BIO International Convention, la convenció biotecnològica més important del món. La presència de la delegació catalana, que va comptar amb 26 empreses, es va gestionar a través d'ICEX i Biocat hi va actuar com a facilitadora.

Biocat també va participar a l’octubre per primer cop a la Sino-Europe Innovation Week of Health Technology, a la Xina, coordinant una missió de la BioRegió de Catalunya en la qual han participat les empreses Aromics, Avida Biotech i GoodGut, a més de la companyia Smart Bcn Technologies, d’origen català i amb seu a Malàisia.

Preparatius de BIO-Europe Spring 2021 a Barcelona

Al 2019 es va fer públic que BIO-Europe Spring tornaria el 2021 a Barcelona. L’edició de primavera de la fira de referència del sector biofarmacèutic se celebrarà per quarta vegada a Catalunya, amb Biocat com a coordinador del comitè amfitrió.

L’anterior edició, celebrada el 2017, va batre un rècord de representació catalana amb la participació de 110 empreses i prop de 200 delegats. En xifres generals, l’esdeveniment va aplegar 1.440 empreses i més de 2.500 delegats de 58 països, es van realitzar més de 15.000 reunions de negoci i prop de 120 presentacions de companyies.

BIO-Europe Spring 2017 va aplegar més de 2.500 delegats de 58 països.