La biologia sintètica i els agents antibacterians van centrar els debats científics que van tenir lloc el 2019 en el marc de B·Debate - International Center for Scientific Debate Barcelona. Aquesta iniciativa de Biocat, amb el suport de l’Obra Social “la Caixa”, pretén impulsar trobades internacionals d’alt nivell científic per promoure el diàleg, la col·laboració i l’intercanvi obert d’idees, iniciatives i coneixements entre experts de reconegut prestigi nacional i internacional.

El 2019 es van celebrar dues trobades a CosmoCaixa Barcelona que van reunir més de 140 assistents i 49 ponents, el 37% dels quals internacionals. Es va col·laborar amb 8 entitats, 6 d’elles internacionals.

Als debats hi van participar entitats científiques de referència com el Centre de Regulació Genòmica (CRG), l’Hospital Clínic de Barcelona, l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC), l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i el Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR).

Les sessions de B·Debate disposen de la seva pròpia pàgina web, renovada el 2016, on es poden consultar en català i anglès els diversos materials que genera cadascuna de les trobades. B·Debate també divulga el coneixement i els resultats obtinguts de cada debat mitjançant notícies, trobades amb periodistes i a través de les Sinopsis.

Durant el 2019 es van organitzar les següents sessions de B·Debate:

Synthetic biology. Engineering life for the medicine of the future (13 i 14 de juny del 2019).

Reversing a dystopian future. New strategies to discover antibacterial agents (12, 13 i 14 de novembre).

B·Debate Synthetic Biology, celebrat al juny del 2019.

B·Debate Reversing a dystopian future, el novembre del 2019.

B·Debate Reversing a dystopian future, al novembre del 2019.